Kravene i lønnsoppgjøret 2020

Partene la frem sine krav i årets lønnsforhandlinger 1. september 2020. Se de ulike kravene.

Publisert: 02. sep 2020, Sist endret: 09. sep 2020

Statens personaldirektør, Gisle Norheim møtte i dag representanter for hovedsammenslutningene LO Stat, Akademikerne, Unio og YS Stat. 

Statens krav nr 1 (regjeringen.no) 
Statens krav nr 2 (regjeringen.no)

Årets oppgjør er et hovedoppgjør, det vil si at partene kan forhandle om alle elementer i hovedtariffavtalene. Oppgjøret ble, som andre lønnsoppgjør, flyttet til høsten på grunn av pandemien. 

I en videohilsen til statlige arbeidsgivere før forhandlingene startet, sier Gisle Norheim at frontfagsnormen er spesielt viktig for staten i år. I videoen gjør han også rede for overhenget og annet som staten tar med seg inn i forhandlingene.

Tittel inn her

 

Første krav fra hovedsammenslutningene

De andre partene la også frem sine første krav: 

LO Stats krav nr 1
LO Stats krav nr 2 - hovedkrav
LO stats krav nr 2 - kapittel 2

Akademikernes krav nr 2
Akademikernes krav nr 2 

YS stats krav nr 1 
YS stats krav nr 2

Unios krav nr 1
 

Hold deg orientert om lønnsoppgjøret 2020 

Under forhandlingene om nye hovedtariffavtaler 2020-2022 vil vi informere på siden Lønnsoppgjøret 2020 her på Arbeidsgiverportalen. Arbeidsgiverstøtte skal ha jevnlige kontaktmøter med avdeling for forhandlinger i Kommunal- og moderniseringsdepartementet for å kunne gi fortløpende og oppdatert informasjon, spesielt etter at hovedoppgjøret er i havn. 

Målet er at vi raskt skal kunne svare ut spørsmål fra dere på portalen, og at Arbeidsgiverstøtte kan avklare mer kompliserte spørsmål fra dere. Vi vil også opprette telefonstøtte.

 

Deldette

Aktuelt

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?
*