Havforskningsinstituttet valgte å satse stort på lærlinger

Havforskningsinstituttet ville øke satsingen på lærlinger, og se om de kunne ta inn lærlinger på flere fagområder. Resultatet ble et stort prosjekt, delfinansiert av kompetansemidlene i staten.

Havforskningsinstituttet har god erfaring med lærlinger i ulike deler av organisasjonen. Nå ønsket de å tilby læreplasser for flere lærlinger, i flere relevante deler av organisasjonen.

Fikk kompetansemidler

Havforskningsinstituttet søkte derfor de tariffavsatte kompetansemidlene til prosjektet og fikk innvilget kr 512 500 kroner for perioden 2016-2018.

Ett av temaene du kan søke kompetansemidler på er «flere lærlinger i staten». Instituttet ønsket å ta del i en viktig dugnad og vise samfunnsansvar.

Ved hjelp av kompetansemidlene kunne de arbeide med å utvikle prosesser og rutiner for mottak og oppfølging av lærlinger. I tillegg skal de fremover arrangere to samlinger for lærlinger og faglige veiledere.

En felles lærlingplattform

I tillegg til å utvikle gode prosesser for lærlinger, ønsker Havforskningsinstituttet å være en attraktiv arbeidsgiver for lærlinger. Havforskningsinstituttet og Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) fusjonerte 1. januar 2018.

- Før fusjonen ønsket vi å bygge opp en felles plattform for mottak og oppfølging av lærlinger, sier Nils Olav Kvam, personalsjef ved Havforskningsinstituttet.

Dette gjelder på alle områder knyttet til å håndtere av lærlinger, som rekrutteringsprosess, kontraktsutforming, innfasing og faglig oppfølging.

Kvam forteller at en felles standard for mottak og oppfølging av lærlinger var svært nyttig i overgangsfasen der to store institusjoner ble til én.

Godt samarbeid

- Ved godt samarbeid og god kommunikasjon gjennom prosjektet vil vi kunne hente erfaringer og lære av hverandre, sier Kvam.

Plattformen ble laget av en lærlingekoordinator sammen med HR-avdelingen og de tillitsvalgte. Den er også forankret i toppledelsen slik at Havforskningsinstituttet kan imøtekomme kravet i sitt tildelingsbrev om flere lærlinger på en bedre måte.

 

Publisert: 30. oktober 2018 Oppdatert: 14. april 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.