Presiseringer om fortrinnsrett

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har presisert tidligere tolkninger av bestemmelser i statsansatteloven.

I en ny personalmelding presiserer Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) noen forhold rundt intern fortrinnsrett til stillinger.

Det første forholdet er knyttet til statsansatteloven § 19 og § 20 første ledd bokstav a) eller b) om krav til å tilby en arbeidstaker en annen passende stilling før oppsigelse. KMD presiserer nå at dersom arbeidsgiveren har en ledig, passende stilling å tilby, og den ansatte aksepterer tilbudet, skal det ikke fattes noe ansettelsesvedtak i ansettelsesrådet.

Deltidsansatte

Det andre forholdet gjelder fortrinnsrett for deltidstansatte som er omtalt i statsansatteloven § 13. Tidligere het det at deltidsansatte kun hadde fortrinnsrett til en utvidet stilling dersom vedkommende var kvalifisert for stillingen. I en lovendring fra 1. januar 2019 kan en kvalifisert deltidansatt nå også ha fortrinnsrett til en del av en ledig stilling under visse forutsetninger.

Fortrinnsrett for overtalige og for deltidstilsette - PM-2019-1 (lovdata.no)

 

Publisert: 31. januar 2019 Oppdatert: 2. november 2021

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.