Hovedavtalen i staten er videreført til 31. desember 2020

Staten har denne uken forhandlet hovedavtalen i staten med HS-ene. Forhandlingene ble raskt avsluttet, og avtalen videreføres i sin helhet slik som den i dag foreligger frem til 31. desember 2020.

Publisert: 07. nov 2019, Sist endret: 11. nov 2019

- Jeg er skuffet over at flere hovedsammenslutninger allerede ved åpningen av forhandlingene tydeliggjorde at de ikke ønsket å diskutere noen form for endringer, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i siste pressemelding fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD).

Mer fra KMD

Slik er reaksjonene fra HS-ene:

- Hovedavtalen i staten er i hovedsak god, men noen områder kan forbedres og forsterkes. Det blir vårt fokus også når forhandlingene starter igjen neste høst, sier Guro Elisabeth Lind i UNIO,

Mer fra Unio

- En grei måte å gjøre det på. Vi trenger litt bedre oversikt over utfordringene og tar oss derfor mer tid. Jeg mener at dagens Hovedavtale er god og at den har det handlingsrommet som arbeidsgiver har etterspurt. Det gjelder bare å bruke avtalen slik den er ment, sier LO Stat-leder Egil André Aas,

Mer fra LO Stat

- Akademikerne ønsket å gjennomføre reelle forhandlinger for å forbedre dagens hovedavtale. Tillitsvalgtes arbeidsvilkår blir lettere om vi tydeliggjør formålet med avtalen og klargjør sentrale begreper i teksten sier Anders Kvam i Akademikerne,

Mer fra Akademikerne