Statlige virksomheter støtter hverandre i korona-krisen

1. mai starter 12 saksbehandlere fra Statens pensjonskasse i NAV.  Formålet er å støtte NAV i koronakrisen slik at permitterte så raskt som mulig får penger til livsopphold. - Mange meldte seg frivillig til å bidra, sier direktør Finn Melbø i SPK.

Publisert: 30. Apr 2020, Sist endret: 30. Apr 2020
Bilde av administrerende direktør Finn Melbø i Statens pensjonskasse

Direktør Finn Melbø i Statens pensjonskasse er stolt over at mange saksbehandlere i SPK meldte seg frivillig til å bistå NAV i denne koronasituasjonen.

Foto: SPK

- Utgangspunktet vårt da vi tilbød NAV å bidra litt, var den ekstreme situasjonen Norge nå er oppe i. I løpet av noen få uker har antall arbeidsledige og permitterte økt enormt, og det er et akutt behov for å få behandlet sakene i NAV slik at de permitterte kan få penger til livsopphold, forteller direktør Finn Melbø til Arbeidsgiverportalen.

Tidligere i mars oppga arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen at det kunne bli aktuelt å spørre statsansatte i andre virksomheter å bistå NAV etter at svært mange i arbeidslivet er blitt helt eller delvis permittert eller har mistet jobben.

Bistår opp mot et halvt år

Statens pensjonskasse forteller på egne nettsider om at de skal bistå NAV med 12 saksbehandlere. Etatene er nå i dialog om hvordan dette praktisk skal løses. Oppstart blir fra 1. mai med et tidsperspektiv på 3-6 måneder.

NAV-direktør Sigrun Vågeng sier hun er svært glad for bistanden fra Statens pensjonskasse.

Glad og stolt over dugnadsånden i SPK

Direktøren i Statens pensjonskasse forteller at SPK har klart seg godt i koronasituasjonen.

- Så å si samtlige av våre godt over 400 ansatte/konsulenter sitter på hjemmekontor.  Og det fungerer bra, takket være meget gode digitale systemer og dyktige medarbeidere. Produksjonen går derfor som normalt så langt. Det har gjort det mulig for oss å bidra litt i samfunnsdugnaden og tilby NAV bistand i deres viktige oppgave med å hjelpe folk som har kommet i en akutt vanskelig situasjon, forteller Melbø.

- Jeg ble gledelig overrasket og stolt da såpass mange meldte seg frivillig til å bidra med å hjelpe NAV og delta i samfunnsdugnaden, sier Melbø.