Nikolai Astrup til arbeidsgiverne: - Ikke overse kompetanse

- La en av stillingene du skal utlyse bli en del av Traineeprogrammet i staten, oppfordrer statsråd Nikolai Astrup. I år har utlysningsdelen av programmet blitt gjort mer fleksibel for deg som arbeidsgiver.

Publisert: 17. jun 2020, Sist endret: 25. jun 2020

 

Kommunal- og moderniseringsministeren minner om at Traineeprogrammet i staten er et verktøy for statlige arbeidsgivere for å delta i Inkluderingsdugnaden.

- Viktigst av alt er at du får mulighet til å komme i kontakt med kvalifiserte kandidater som kan gjøre en god jobb i din virksomhet. Kandidater som ofte går under radaren. Det gjelder ikke å overse kompetansen som finnes der ute, sier Nikolai Astrup til statlige arbeidsgivere.

Nytt i traineeprogrammet

Nytt i år er at traineeprogrammet både er for søkere med nedsatt funksjonsevne og for personer med hull i CV-en.

Det er også nytt at du kan ansette personen du finner fast, uten utlysning, etter at programmet er ferdig.

Mer fleksibelt for arbeidsgivere

Det er ingen felles utlysning av stillinger i traineeprogrammet i år. Programmet er blitt gjort mer fleksibelt slik at du som arbeidsgiver selv bestemmer tidspunkt for utlysning av stillingen, og setter egen søknadsfrist.  

Når dere har bestemt dere for at en stilling kan utlyses som en del av Traineeprogrammet i staten, registrerer du stillingen din hos oss i DFØ, slik at vi kan bistå deg om du trenger støtte. DFØ vil promotere stillingene og programmet gjennom ulike markedsføringstiltak.

DFØ følger også opp personen du ansetter gjennom et obligatorisk medarbeiderutviklingsprogram.

Mer om å delta i Traineeprogrammet:

Har du spørsmål om deltakelse i programmet, kontakt oss:

traineeprogrammet@dfo.no