Statens personaldirektør om lønnsoppgjøret 2020

Statens personaldirektør orienterer om et litt annerledes oppgjør i år i denne videohilsenen.

Publisert: 27. aug 2020, Sist endret: 03. sep 2020

 

Partene i staten setter seg ned ved forhandlingsbordet 1. september for årets lønnsoppgjør i staten. Som alle andre lønnsoppgjør ble også dette oppgjøret utsatt i vår på grunn av pandemien.

Fredag 21. august ble det enighet i frontfaget om en ramme på 1,7 prosent.

- Frontfagnormen er veldig viktig for staten generelt sett, men spesielt i år, sier statens personaldirektør Gisle Norheim i videohilsenen over.

Overheng og pensjon tas med inn i oppgjøret

I videoen orienterer han om hva staten tar med seg inn i årets oppgjør.

- Vi har noen tall med oss inn i oppgjøret. Overhenget inn i staten er på 1,2 prosent. Det vil si at statsansatte i år allerede har fått 1,2 prosent fra oppgjøret i fjor, altså det vi avtalte i fjor, sier han.

Hva skjer med de lokale lønnsforhandlingene?

Mange arbeidsgivere har lurt på hva som skjer med årets lokale lønnsforhandlinger før årets oppgjør. Gisle Norheim kommer også inn på dette i sin videohilsen.

Personaldirektøren sier at han vil orientere statlige arbeidsgivere så snart han har noe å melde. Som arbeidsgiver kan du også sjekke Arbeidsgiverportalen jevnlig etter oppdateringer fremover. Vi har opprettet en egen side om Lønnsoppgjøret 2020 der vi informerer og svarer ut spørsmål om årets oppgjør fra dere som er statlige arbeidsgivere.

Se årets krav og få mer informasjon under:

Har du spørsmål om årets lønnsoppgjør? Spør DFØs arbeidsgiverstøtte.