Statens personaldirektør om bruddet i årets lønnsforhandlinger

- Det er ikke til å legge skjul på at det som nok veltet det, var forhandlingene knyttet til økonomi, sier statens personaldirektør Gisle Norheim. 23. september starter meklingen i lønnsoppgjøret i staten.

Publisert: 14. sep 2020, Sist endret: 15. sep 2020

De fire hovedsammenslutningene brøt forhandlingene mandag 14. september.

- Vi hadde to uker med gode prosesser og gode diskusjoner, og ble også omforent om flere tekster på andre elementer, men økonomi viste seg altså å være det som gjorde at vi ikke kom i havn. Staten, som jeg også sa ved åpningen av lønnsforhandlingene i år, mener jo helt klart at vi skal forholde oss til frontfagrammen, og den er på 1,7, sier statens personaldirektør Gisle Norheim i videoen under. Der forklarer han også hva som skjer videre nå.

 

Les mer: - Dette tar vi med oss inn i lønnsoppgjøret.

Les mer om tallene her:

Brot i lønsoppgjeret (regjeringa.no)

Fristen for meklingen  i lønnsoppgjøret i staten er 14. oktober.