Nye regler for refusjon av merutgifter som følge av hevnaksjoner

Regjeringen har gitt nye regler for refusjon av kostnader som statlige ansatte kan få om de blir utsatt for hevnaksjoner i forbindelse med arbeidet de utfører.

PM-2021-6 Refusjon av merutgifter og tap etter hevnaksjoner som har sammenheng med arbeid for staten (lovdata.no)

Enkelte ansatte i staten har arbeidsoppgaver som gjør at de kan oppleve å bli utsatt for hevnaksjoner som følge av det arbeidet de gjør.

Hevnaksjon refererer her til handlinger som vold og overfall, at den ansatte får skadet eller ødelagt eiendom og eiendeler eller blir truet.

I slike tilfeller der arbeid for staten gir ansatte merutgifter eller tap som ikke dekkes av andre ordninger eller av forsikring, kan dette dekkes av virksomheten.

De nye reglene er ikke en rettighetsbasert ordning for arbeidstaker, men gjør det mulig for deg som statlig arbeidsgiver å refundere enkelte merutgifter og tap. Det er imidlertid arbeidsgiver som avgjør om merutgifter og tap skal refunderes, og med hvilket beløp. 

De nye reglene om hvilke tap som kan bli refundert, er tatt inn i Statens personalhåndbok 10.27 (lovdata.no)

Publisert: 19. mars 2021

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.