Ta gode beslutninger som ny leder

Som leder trenger du kompetanse på hvordan du kan utforme gode beslutningsgrunnlag. I kurset «Ny som leder» kan du enkelt og effektivt oppdatere deg på utredningsinstruksen.

Har du noen ganger jobbet med å skape en systematisk argumentasjonsrekke for hva som er den beste måten å løse et problem på? Gode utredninger bidrar til at alle sider ved en sak er tilstrekkelig belyst, og at det er samfunnsperspektivet som legges til grunn. Dette vil bidra til at det vil være enklere å få gjennomslag for tiltak. 

Lær lederrollen i sprinter

I offentlig sektor trenger vi god kompetanse på hvordan vi kan utforme gode beslutningsgrunnlag, og at vi forstår og etterlever kravene i utredningsinstruksen. Det er vi i DFØ som forvalter utredningsinstruksen. 

Gjennom e-læringen «Ny som leder i staten» kan du enkelt og effektivt oppdatere deg på hvordan du sikrer kvalitet i beslutningsgrunnlagene, og få viktig innsikt i utredningsinstruksen og de ulike utredningsnivåene du må kjenne til. 

«Ny som leder i staten» er lagt opp i ulike sprinter (læringsøkter) som alle ledere i forvaltningen kan benytte som en kunnskapsbank ut fra behov. 

Lær mer om utredninger

Ønsker du å vite mer om de seks spørsmålene som alltid skal besvares i utredninger av statlige tiltak og som kan benyttes i all utforming av gode beslutningsgrunnlag? 

Gå til siden om utredning og analyse av statlige tiltak: 

Utredning og analyse av statlige tiltak (dfo.no) 

 

Publisert: 17. juni 2021

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.