Nytt traineeprogram 2020

Traineeprogrammet som utlyses i 2020 gjelder både søkere med nedsatt funksjonsevne og søkere med hull i CV-en.

Publisert: 28. Jan 2020, Sist endret: 03. Apr 2020

 

Inntil videre er påmelding til traineeprogrammet 2020- 2021 forskjøvet på grunn av korona-situasjonen. Følg med på våre nettsider og nyhetsbrev for nærmere informasjon.

Tidligere har traineerprogrammet i staten vært forbeholdt personer med nedsatt funksjonsevne og høyere utdanning. Fra 2020 kan også personer med hull i CV-en søke stillinger i programmet. Traineeprogrammet inngår som en del av inkluderingsdugnaden i staten. Målet for dugnaden er at minst 5 prosent av nyansatte i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne og/eller hull i CV-en.

Invitasjon til å delta kommer

1. januar ble det gjort flere endringer i forskrift til statsansatteloven som kommer både traineer og statlige virksomheter til gode. Departementet vil etterhvert invitere virksomhetene til å melde fra om stillinger som kan lyses ut, med oppstart høsten 2020. Inntil videre er påmelding til traineeprogrammet 2020- 2021 forskjøvet på grunn av korona-situasjonen.

Traineeprogrammet 2020

  • Traineestillinger i staten er ordinære, midlertidige stillinger. Det er virksomhetene selv som lyser dem ut og står for rekrutteringsprosessen, men både du som arbeidsgiver og søkere får støtte av oss i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ).
  • Personer med nedsatt funksjonsevne og/eller personer med hull i CV-en, samt høyere utdanning kan søke stillingen. Traineestillingene er fremdeles for alle kvalifiserte søkere uansett alder.
  • Jobbportalene Webcruiter og Jobbnorge sørger for at søkere med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en kan huke av dette når de søker.
  • Etter endt traineeperiode får du som statlig arbeidsgiver nå mulighet til å ansette traineen fast om du ønsker det, uten at du trenger å utlyse stillingen.

Mer om endringene i forskriften til statsansatteloven (lovdata.no)

Deldette

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?
*