Til deg som er blitt ansatt gjennom traineeprogrammet

Gratulerer med ny jobb i staten!

Publisert: 15. Apr 2019, Sist endret: 10. sep 2020

Du er blitt ansatt i en stilling gjennom traineeprogrammet i staten. Å være ansatt gjennom traineeprogrammet betyr at du har blitt rekruttert i en midlertidig stilling under forutsetning om at du har nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Dette er gjort i henhold til reglene om positiv særbehandling.

Som ansatt i traineeprogrammet skal du ikke sirkulere i ulike avdelinger, men fylle en vanlig stilling i en virksomhet.

Når du har gjennomført programperioden har arbeidsgiver mulighet til å gjøre om stillingen til en fast stilling, uten at den må utlyses på nytt.

Medarbeiderutviklingsprogram

Alle som ansettes i stillinger i traineeprogrammet får automatisk plass i et obligatorisk læringsløp i form av et medarbeiderutviklingsprogram arrangert av DFØ. Målet med dette er å gjøre deg trygg i rollen som medarbeider i staten og utvikle din kompetanse.

Læringsløpet består blant annet av en mentorordning, der du får utnevnt en mentor fra samme virksomhet som du er ansatt i, og som følger deg i programperioden. Mentoren skal gi deg støtte, læring og innsikt i jobbutførelse og medarbeiderutvikling.

DFØ utvikler nytt medarbeiderutviklingsprogram høsten 2020. Vi vil komme tilbake med ytterligere informasjon så snart dette er klart og tar direkte kontakt med de som ansettes.

Innfasing

Som nyansatt vil du følge virksomhetens interne opplæring og rutiner for innfasing, ofte kalt onboarding. 

DFØ har laget en startpakke for nyansatte i staten med e-læringskurs om grunnleggende forvaltningskunnskap. Dette er introduksjon og opplæring som du kan starte med før første dag på jobb.

 God start! Startpakke for nyansatte i staten

 

Deldette

Kontakt

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?
*