Meld deg på Difis mentorprogram for ledere i staten

Illustrasjonsbilde av to personer som snakker sammen.

Vi starter opp et nytt mentorprogram for ledere i staten som ønsker å reflektere over eget lederskap sammen med en erfaren leder. Er du interessert i å delta? Søknadsfristen er 20. februar 2018.

Last ned

Vi starter opp et nytt mentorprogram for ledere i staten som ønsker å reflektere over eget lederskap sammen med en erfaren leder. Er du interessert i å delta? Søknadsfristen er 20. februar 2018.

Beskrivelse av programmet

Mange ledere opplever å stå alene om ansvar, beslutninger og forming av egen lederrolle. I Difis mentorprogram får du gjennom samtaler med en erfaren leder, personlig veiledning og støtte i din lederutvikling. Som deltager i programmet vil vi legge til rette for at du finner den riktige mentoren for deg.

Mentorprogrammet varer i et år, med en felles oppstartsamling i 20.03.2018, kl.9-13 inkl. lunsj. Vi anbefaler månedlige en times samtaler med mentor. Programmet avsluttes med en felles samling 5.02.2019, kl.9.-13 inkl. lunsj. Samlingene arrangeres på Grand hotell i Oslo.

Forventninger til deg som deltaker

Difi har følgende forventninger til deg som deltager på mentorprogrammet:

  • Du må ha et ønske om å utvikle deg.
  • Du er åpen og mottakelig for innspill.
  • Du har evne til å reflektere over egne utfordringer.
  • Du ønsker å prioritere programmet i sin helhet.
  • Du må sette av tid til å reflektere over hvem du ønsker som mentor, og skriver forslag til tre mentor i søknadskjema. Difi kontakter mentorene for deg.

Hvem passer å være din mentor?

Mentor bør være en person med mye kunnskap, klokskap og med ledererfaring fra ulike områder og nivåer. Du kan foreslå mentorer i egen eller andre organisasjoner. Dersom du ønsker deg en mentor i egen organisasjon, bør det ikke være din nærmeste leder.

Forskning viser at en god match mellom deg og din mentor handler om å finne en mentor som er litt lik og litt forskjellig fra deg. Det vil si at en god mentor for deg ofte er en person som har en viss

  • grad av likhet i væremåte, stil og tenkning som deg
  • forskjell med hensyn til kompetanse, erfaringer og talent
  • grad av likhet balanseres mot en viss grad av forskjellighet for å få en balansert match

Dersom du er usikker på hvilke mentorer du skal velge, snakk med lederkolleger, eller noen i HR hos deg. Du kan også kontakte en av oss som jobber med mentorprogrammet i Difi:

Seniorrådgiver Kirsten Eidsaa Hall,
e-post KirstenEidsaa.Hall@difi.no, mobil: 47 75 88 06

Seniorrådgiver Cathrine Haugene Ljoså,
e-post CathrineHaugene.Ljosa@difi.no, mobil: 93 45 12 18

Hvordan søker du om opptak til Difis mentorprogram?

Fyll ut søknadskjema og send det til en av programansvarlige for Difis mentorprogram KirstenEidsaa.Hall@difi.no eller CathrineHaugene.Ljosa@difi.no

Søknadsfristen er 20.02.2018.

Vi gir deg beskjed om du har fått plass på mentorprogrammet i god tid før første samling 20.3.2018.

Praktisk informasjon

Målgruppe: Ledere med minst 3 års ledererfaring og med personalansvar. Ledere som har gjennomført Difis Ny som leder-program vil bli prioritert dersom pågangen er stor.

Pris pr deltaker: kr 5000

Maks. antall deltakere: 20

Publisert: 16. Jan 2018, Sist endret: 29. Jan 2018

Deldette

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?
*