Oppfordrer til mer bruk av hjemmekontor i Oslo

Portrett av Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup
Foto: Torbjørn Tandberg, KMD

Smittesituasjonen i Oslo kommune er alvorlig og krever at alle innbyggere og arbeidsplasser gjør en ekstra innsats i ukene framover.  - Vi står midt i en alvorlig pandemi, der alle må ta ansvar for å bekjempe virusutbruddet ved å følge råd og retningslinjer som gjelder lokalt. Det gjelder også statlige arbeidsgivere, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

Publisert: 28. sep 2020, Sist endret: 18. des 2020

Oppdatert: Fremdeles hjemmekontor i Oslo - innstramminger nasjonalt og i Oslo

Oslo kommune innførte i dag, mandag 28. september, strengere smittevernregler i hovedstaden. Nå oppfordrer Nikolai Astrup, som har ansvar for statens arbeidsgiverpolitikk, alle statlige arbeidsgivere i Oslo til å følge byrådsleder Raymond johannessens råd.

- Jeg vil gjerne oppfordre alle statlige virksomheter i Oslo til å følge rådene om å bruke mest mulig hjemmekontor, sier Astrup.

Departementets egne undersøkelser viser at mange i staten allerede jobber hjemmefra. Samtidig vet vi at også statlige virksomheter er forskjellige, og at bruken av hjemmekontor må tilpasses de ansattes funksjon.

- Mange har samfunnskritiske funksjoner og økt arbeidsmengde på grunn av pandemien. Den enkelte virksomhet må derfor vurdere bruken av hjemmekontor med utgangspunkt i arbeidsoppgaver, utforming av arbeidsplassen og lokalisering.

Statsråden oppfordrer alle statlige arbeidsgivere om å ta utgangspunkt i de nasjonale og lokale anbefalingene, og at de involverer ansatte og tillitsvalgte når de skal vurdere hvordan de best kan løse situasjonen på sin egen arbeidsplass. 

- Det er den enkelte statsråd som har ansvar for virksomhetene i egen sektor, og som gjennom styringsdialogen med sine virksomheter sikrer at de gjør gode vurderinger av smittetiltak pandemisituasjonen, sier han.

 

Deldette

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?
*