Regjeringen om koronasituasjonen

Under finner du nasjonale tiltak fra regjeringen under koronasituasjonen som kan påvirke deg som statlig arbeidsgiver.

Publisert: 15. Mar 2020, Sist endret: 02. aug 2021

Du kan til enhver tid holde deg oppdatert her:

Nasjonale tiltak (regjeringen.no) 

Vi er fremdeles på trinn 3 i den gradvise gjenåpningen. I midten av august får vi vite om vi kan gå til trinn 4.

Det er imidlertid den lokale smittesituasjonen som avgjør på hvilket nivå for eksempel skoler og barnehager åpner, selv om regjeringen har sagt at skoler og barnehager skal forberede seg på grønt nivå.

Per 1. august 2021 gjelder dette for statlige arbeidsgivere:

Råd om hjemmekontor

Delvis hjemmekontor og/eller fleksibel arbeidstid gjelder fortsatt, men det åpnes for økt tilstedeværelse på arbeidsplassen.

Arbeidsgiver vurderer i større grad om hjemmekontor er nødvendig i lys av den lokale smitterisikoen. Merk at det må være mulig å holde 1 meters avstand for alle når man er på kontoret.

De som er beskyttet trenger ikke å holde avstand til andre på arbeidsplassen, men bør ta spesielt hensyn til ubeskyttede i risikogrupper. 

Merk at disse rådene også er oppført for trinn 4 foreløpig.

Reiser

UD fraråder fortsatt alle reiser som ikke er strengt nødvendige for land utenfor EØS/Schengen og Storbritannia og utvalgte tredjeland (lilla land).

Innenlands kan man reise. Personer som ikke er beskyttet og som reiser til kommuner med mindre strenge tiltak bør følge anbefalingene som gjelder i kommunen der de har oppholdt seg i tiden før reisen. Personer som ikke er beskyttet oppfordres til å være ekstra forsiktige og planlegge reisen slik at man i størst mulig grad unngår smittespredning mellom steder.

Åpning av studiesteder

Studenter, og dermed ansatte, skal få være fysisk til stede ved undervisningen på universiteter, høyskoler og fagskoler med forsterkede smitteverntiltak høsten 2021.

Studiestedene bør vurdere jevnlig testing og å registrere hvem som er til stede og deres seteplassering for å lette smittesporing.

Statens personaldirektør Gisle Norheim skrev før sommeren om den nye normalen for statlige arbeidsplasser:

Gjenåpning av kontoret - dette bør statlige arbeidsgivere tenke på

 

Deldette

Aktuelt

Portrett av Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup

Astrup svarer Stortinget om bruk av hjemmekontor

Statsråd Nikolai Astrup sendte nylig et svar til Stortinget der han forklarer hvordan departementer og underliggende etater følger opp Helsedirektoratets anbefaling om hjemmekontor.

Koronaviruset i Norge

Koronasmitte ble oppdaget i Norge  26. februar. Koronaviruset smitter som forkjølelse og influensa. Smittemåten er dråpe- og kontaktsmitte.

Det foreligger ikke sikker informasjon om inkubasjonstid.

De aller fleste vil få lettere symptomer, men FHI ser at personer med underliggende, kronisk sykdom og eldre (over 65 år) kan få mer alvorlig sykdom.

Andel barn som er rapportert med påvist infeksjon, har så langt vært lav.

(Kilde: Folkehelseinstiuttet og Nordlys)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?
*