Anbefaler hjemmekontor om mulig i hele landet

3. januar kom regjeringen med nye nasjonale anbefalinger for å få bukt med nye smitteutbrudd.

Publisert: 03. Jan 2021, Sist endret: 24. Mar 2021

23. mars: 2020: Skjerper påbudet om hjemmekontor i hele landet

Søndag 3. januar kom regjeringen med nye nasjonale anbefalinger under pandemien. Årsaken er at smittetrykket er økende mange steder i landet, og at smitten brer seg.

Les de nye nasjonale smitteverntiltakene (regjeringen.no)

  • Statlige arbeidsgivere bør merke seg disse tiltakene:
  • Hjemmekontor for alle som har mulighet til dette i hele landet
  • Unngå alle unødvendige reiser i inn- og utland. Tidligere i romjulen ble det kjent at alle som reiser til Norge registrere seg før de krysser grensen. Dette gjelder også norske statsborgere. Regjeringen innfører plikt til å teste seg for covid-19 for innreisende til Norge fra 2. januar 2021.
  • All undervisning og alle planlagte arrangementer ved universiteter, høgskoler og fagskoler blir digitale frem til 18. januar.
  • Maksimalt ti personer på innendørs seminarer, seremonier og arrngementer. Likevel 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. De fleste av disse arrangementene vil uansett ikke være i tråd med nasjonale anbefalinger og bør derfor utsettes eller avlyses.
  • Alkoholforbud over hele landet, på serveringssteder, men også på arrangementer.

For kommuner med særlig smittetrykk, gjelder egne regler der blant annet det kan være påbud om hjemmekontor. Følg med på smittevernstiltakene i din egen hjemkommune.

 

Deldette

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?
*