Nå er tiden for å ta inn lærling

Trenger du støtte til å ta inn lærling, hjelper Opplæringskontoret for statlige virksomheter deg. Hør hvordan tre faglige ledere jobber med lærlinger, og hva de mener ordningen tilfører virksomheten.

​​​​​- Lærlinger tilfører en masse energi, og gir deg og arbeidsplassen nye perspektiver, sier kommunikasjonssjef Åsmund Weltzien i NUPI i videoen over. Der kan du se hvordan tre faglige ledere i statlige virksomheter mener lærlinger har beriket deres egen virksomhet.

Et samfunnsansvar

Ved å ta inn lærlinger bidrar du til å ta samfunnsansvar. Det er et krav at alle virksomheter i staten med over 100 ansatte må ha minst én lærling.

Du er også med på å gi lærlinger en erfaring i arbeidslivet som de ellers ikke får på skolen. Lærlinger er en ressurs, som lærer fort og er med på å dekke dine behov for arbeidskraft. De stiller mange spørsmål, og tør å utfordre etablerte strukturer og kulturer. 

Spør OK stat om støtte

Har du ikke kommet så langt i tankeprosessen rundt lærling, er det ikke for sent.  Prosessen er enkel, og kan sammenliknes med å ha en vanlig nyansatt.  Opplæringskontoret for statlige virksomheter OK stat bistår hele veien, i alt fra rekruttering til oppfølging. OK stat har også egne samlinger for både lærlinger og for faglige ledere i statlige virksomheter. 

 

Publisert: 8. mars 2020 Oppdatert: 25. november 2020

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.