Fem tips til en god ferie

Mann med to barn på ryggen

Forventningene til ferien er ofte skyhøye. Her er noen tips til deg som er på jobb eller til deg som tar helt fri. God sommer!

Publisert: 06. jul 2018, Sist endret: 06. jul 2018

Denne uken tar nesten alle vi som jobber med Arbeidsgiverportalen sommerferie.

Difis veiledningstjeneste bemannet

Fra 9. juli til 6. august har Difis veiledningstjeneste redusert bemanning. Vi vil fortsatt svare på de henvendelser vi får, men vi kan ha noe lengre svartid enn de 24 timene vi normalt svarer innenfor.

For de av oss og dere som tar helt fri, kan Statens arbeidsmiljøinstitutts (STAMI) råd for en god ferie, være noe å ta med seg.

Stamis gode råd for en fin sommerferie

STAMI sier blant annet at det er lurt å:

Redusere forventningene til et mer realistisk nivå

De fleste av oss tror nok ofte vi skal få gjort mer enn vi klarer, fått slappet av mer enn vi får og kost oss enda mer enn vi makter. Rådet er å redusere forventningene til et mer realistisk nivå. Høye forventninger som ikke oppfylles, kan faktisk utløse plager.

Ta deg tid før ferien begynner, bli enige om hva dere vil gjøre

En ferie innebærer gjerne en gruppe mennesker med mange ulike forventninger. GI og ta litt, og bli klar over dem på forhånd.

Kombiner alkohol og ferie med måte

STAMI minner om at mye alkohol forringer søvnkvaliteten og således kan ødelegge en god feriedag dagen derpå.

Koble ut bekymringer ellers i hverdagen. Ha det gøy!

Et godt råd vi skal forsøke etterleve så godt vi kan.

Husk å hvile nok

Å reise for mye kan også være anstrengende, husk å hvile nok. Forsøk å være uten tilgang til nett og mobil. Tar du utfordringen?

Skal du jobbe?

Noen av oss skal likevel jobbe. Og kanskje vil du ha tid til å oppdatere din egen kompetanse når du forhåpentligvis har litt roligere dager?

Vi kan anbefale våre nye e-læringskurs Endringsledelse og Kompetanseledelse. Eller hva med å lære seg å skrive klarere med Den gylne pennen. Føler du at du må oppdatere deg innen forhandlinger foran høsten, anbefaler vi å bruke Samarbeid og medbestemmelse som et oppslagsverk med sine moduler. Ønsker du å bryne deg på ulike personligheter og situasjoner du kan møte i jobbhverdagen, foreslår vi Den vanskelige samtalen.

I sommer kan du ta 32 gratis e-læringskurs på Læringsplattformen til Difi. Rekker du det ikke i sommer, er de gratis til høsten også. God sommer!

Deldette