Veileder til mentorprogram - hvordan komme i gang

Vi har laget en veileder med råd, forberedelser, rekruttering og gjennomføring av mentorprogram i egen virksomhet.

Veileder til mentoprogrammet for ledere i staten
Lenke til Læringsplattformen

I vår nye Veileder til mentorprogram for ledere finner du alt du trenger for å sette i gang et mentorprogram i egen virksomhet. Veilederen inneholder råd om hvordan
forberede et mentorprogram, rekruttere deltakere, gjennomføre og evaluere programmet. Veilederen egner seg godt som oppslagsverk, og inneholder også 15 maler for ulike dokumenter og avtaler som du vil trenge i prosessen.

Å være mentor - tre statlige ledere om sine erfaringer med mentorsamtaler

Vi har laget en film med tre statlige ledere, som deler sine erfaringer om hvordan de utfører sin mentorrolle, og hvor givende det er å bidra til utvikling av andre ledere. Bruk gjerne filmen i ditt arbeid med mentoring.

I filmen forteller Bjørn Erik Thon, direktør i Datatilsynet, Kristin Berge, departementsråd i Kulturdepartementet og Petter Møller, avdelingsdirektør i Brønnøysundregistrene om hvordan de bruker mentorsamtaler til å hjelpe andre til å reflektere over sitt lederskap og til å bli bedre selv i sin lederrolle.

Å være mentor

Difis mentorprogram for ledere i staten

Vi starter opp et nytt mentorprogram for ledere i staten som ønsker å reflektere over eget lederskap sammen med en erfaren leder. Søknadsfristen er 20.februar 2018. I Difis mentorprogram får ledere gjennom samtaler med en mentor (en erfaren leder), personlig veiledning og støtte i sin lederutvikling.

Mentorprogrammet varer i et år, med en felles oppstartsamling i 20.03.2018, kl.9-13 inkl. lunsj. Vi anbefaler månedlige en times samtaler med mentor. Programmet avsluttes med en felles samling 5.02.2019, kl.9.-13 inkl. lunsj.

Mer informasjon og søknadsskjemaer til Difis mentorprogram

Publisert: 17. Jan 2018, Sist endret: 21. Feb 2018

Deldette

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?
*