Målrettet arbeid med inkluderende rekruttering gir resultater i staten

I 2019 var 2,2 prosent av nyansettelsene i staten personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Nå tar regjeringen tre grep for å forsterke inkluderingsarbeidet. Dette har betydning for deg som er statlig arbeidsgiver.

Målet for inkluderingsdugnaden er at fem prosent av alle nyansettelser i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne og/eller hull i CV-en.

Astrup: - Systematisk arbeid nytter

Ferske tall fra 2019 viser at staten nå øker andel ansatte som har nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. I 2019 var 2,2 prosent av alle nyansettelser innenfor målgruppen for inkluderingsdugnaden. Fire departementsområder ligger over fem prosent i andel. Disse er Statsministerens kontor, Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Kunnskapsdepartementet, Kulturdepartementet og Arbeids- og sosialdepartementet.

Se oversikten:

Målrettet arbeid for inkludering gir resultater (regjeringen.no)

– Resultatene fra 2019 viser at det mulig å få til endring dersom man jobber målrettet og systematisk med inkludering. Flere departementsområder har faktisk nådd målet om fem prosent, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup i pressemeldingen.

Forsterker innsatsen

Regjeringen ønsker nå at statlige virksomheter skal intensivere arbeidet med dugnaden ytterligere. De har derfor varslet tre grep:

  • Regjeringen har bedt om at alle statlige virksomheter vurderer å ta i bruk Traineeprogrammet for personer med nedsatt funksjonsevne, hull i CV-en og høyere utdanning.
  • Hvert departement skal lage sektorvise handlingsplaner for hvordan hvert enkelt departementsområde skal innfri målet i inkluderingsdugnaden. Planene skal ferdigstilles høsten 2020.
  • Regjeringen arbeider for å legge til rette for økt bruk av lønnstilskudd i staten.

Inkluderingspakke for statlige arbeidsgivere

DFØ støtter stalige arbeidsgivere i arbeidet med inkluderingsdugnaden, og det å tenke nytt rundt inkluderende rekruttering. Det er også DFØ som administrerer Traineeprogrammet i staten.

Hvordan vi kan hjelpe deg som statlig arbeidsgiver til å rekruttere mer inkluderende kan du få en oversikt over i vår inkluderingspakke. Den består av praktiske fagsider, veileder, opplæringsfilmer og ikke minst våre webinarer vi belyser ulike temaer knyttet til rekruttering og inkludering, og deler erfaringer fra statlige virksomheter.

 

Publisert: 22. september 2020 Oppdatert: 2. februar 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.